Hvor længe vil regnskoven eksistere?

By:

Regnskovene er blandt de mest spændende naturområder på vores jordklode, og over halvdelen af verdens plante- og dyrearter lever i regnskoven. Spørgsmålet er så hvor mange år endnu, vil regnskoven eksistere, hvis vi fortsætter med at udrydde i samme tempo som tidligere?

Problemet er nemlig, at vi som mennesker hvert år fælder enorme mængder af denne regnskov.

 

Hvis vi ønsker at kommende generationer skal have samme glæde ved opleve en regnskov som vi har, så skal vi for alvor sænke tempoet, i hvor hurtigt vi fælder den.

Vi bliver heldigvis bedre for hvert år til at bevare regnskoven, men det estimeres at der stadig forsvinder hvad der svarer til tre gange Danmarks areal regnskov hvert år.

Skeen i den anden hånd

Verdens Skove er blandt de, der for alvor har taget skeen i den anden hånd. De har siden 1987 arbejdet med regnskoven og lokalbefolkningen omkring skoven.  

Verdens Skove arbejder bl.a. med politisk arbejde og oplysningskampagner, som hjælper lokalbefolkningen til at blive klogere på deres land, og samtidig give dem flere rettigheder over netop dette land.

Med et regnskovscertifikat fra Verdens Skove, har du mulighed for at støtte et helt specifikt stykke regnskov i Nicaragua. Fra kun 214 kroner støtter du 500 kvm regnskov.

Posted in: Regnskov