Verdens Skove forsvinder

By:

Verdens regnskove dækker i dag ca. 6% af jordens overflade, eller hvad svarer til ca. 155 gange Danmarks samlede areal. Oprindeligt dækkede regnskovens områder hele 14% kloden areal, men grundet en enorm global efterspørgsel på blandt andet tømmer og palmeolie, har vi gennem årtier fældet store arealer regnskov hvert år.

Der fældes så meget regnskov hvert år, at regnskovsområderne samlet set formindskes med hvad svarer til ca. 3 gange Danmarks areal regnskov hvert år.

Når vi fælder skovens træer, så fjerner vi ikke kun de træer som renser den luft vi alle indånder, men samtidig forurener de maskiner som bruges i så store mængder, at det estimeres, at ca. 15% af den samlede menneskeskabte CO2-udledning stammer fra fældningen af skovens træer.

 

Gør en forskel i dag

Verdens Skove arbejde består i, at forsøge at bevare så meget regnskov som muligt, og det gør de blandt andet gennem regnskovscertifikater.

Med et regnskovscertifikat fra Verdens Skove, kan du fra blot 214 kroner bevare et helt konkret stykke regnskovsjord på hele 500kvm.

Siden Verdens Skove startede med deres regnskovscertifikater, har mere end 200.000 danskere støttet kampen.

Foruden regnskovscertifikater, støtter Verdens Skove desuden de lokales kamp mod fældningen af skoven træer. De støtter blandt andet igennem politiske og informationskampagner.

Posted in: Regnskov