Verdens regnskove svinder ind

By:

Regnskoven er blandt de mest eksotiske steder vi har på denne jord, men desværre er vi mennesker ikke for gode til at passe på den.

Verdens regnskove befinder sig omkring ækvator, og dækker samlet set 6% af klodens overflade, et tal som oprindeligt var hele 14%.

Grunden til, at regnskovene svinder ind, er at vi mennesker fælder den for profit, og har gjort det i stor stil de seneste årtier. Det er især den enorme globale efterspørgslen på tømmer som gør, at vi fælder hvad der svarer til ca. 3 gange Danmarks areal regnskov hvert år!

Ikke nok med, at vi fælder de træer som er med til at rense den luft vi alle indånder, så estimerest det, at op mod 15% af den samlede menneskeskabte CO2-udledninger kommer fra fældningen af verdens skove. –Det svarer til den samlede CO2-udledning fra alle verdens biler.

Støt kampen i dag, og bevar et konkret stykke regnskovsjord

Verdens Skoves arbejde består i, og har gjort det de seneste 30 år, at forsøge at bevare regnskoven, og det gør de helt konkret gennem især politiske- og informationskampagner. Lige for tiden støtter Verdens Skove de lokales kamp i Nicaragua mod den planlagte Nicaragua kanal. Du kan støtte kampen mod fældningen af regnskoven, ved at købe et regnskovscertifikat fra blot 214 kroner. Så bevarer du et konkret stykke jord i den nicaraguanske regnskov på 500 kvm. Køb dit regnskovscertifikat her: https://www.verdensskove.org/ 

Posted in: Regnskoven