Støt bevarelsen af regnskoven via organisationen Verdens Skove

By:

Regnskove opstår overalt, hvor nedbørsmængden overstiger fordampningstabet. Og der findes regnskove mange steder i verden. Blandt de mest kendte steder er de tropiske regnskove i Amazon, men der findes også tempererede regnskove i blandt andet Nordamerika.

Regnskoven er yderst nødvendig for os mennesker. Skovene består af millioner af planter og træer som indgår i fotosyntesen, der er grundlaget at producere ilt i atmosfæren, som vi mennesker skal indånde for at leve. Desuden er regnskovene af stor betydning for klimaet, specielt for den globale opvarming, da træerne optager CO2. Regnskove er desuden også bevaringsværdige grundet det store dyreliv, der er i områderne.

Men mange steder er regnskovene truet af fældning, da træerne skal bruges til diverse formål.

Heldigvis er der dog folk og organisationer, der arbejder for at bevare skove over hele verden. Hos organisationen Verdens Skove arbejder de for bevarelse og bæredygtig brug af verdens skove. Dette både de danske skove og regnskove over hele verden. Kernen i arbejdet i Verdens Skove er frivilligt arbejde. I organisationen skabes handlemuligheder for folk, der gerne vil bevare og fremme verdens skove. Dette gøres via kampagner og lokale projekter i skovene. Du kan støtte arbejdet i Verdens Skove ved blandt andet at købe et regnskovscertifikat, men du også blot donere et enkeltbeløb. Men en anden mulighed for at støtte er at handle i Verdens Skov webshop, hvor du kan købe en række relevante produkter. Alt dette kan du gøre via https://www.verdensskove.org/.

Posted in: Regnskov